Rompetroll

Rompetrollene er de mellomste i alder på Gråbein

Uteliv Rompetroll

Rompetrollene er på tur i skogen hver onsdag. Vi bruker både Oasen, Sagerudskogen og Beritskogen aktivt. Gleden over å være ute i naturmiljøet, samhold barna imellom, språk og mestring er hovedfokuset.

Store deler av turdagen bygger rundt den frie leken. Barna beveger seg i naturen og bruker kroppen aktivt. De klatrer, hopper, balanserer, føler, hører, lukter, ser og samarbeider. Dette gir barna felles opplevelser som igjen bygger og limer vennskap. Ute i naturen aktiviseres barnas sanseapparat. Barna blir gitt erfaringer, de setter ord på opplevelsene sine og utfordres språklig.

Barna er nysgjerrige og vitebegjærlige og dette gir mange muligheter for læring. Vi er på utkikk etter sportegn, både dyrespor, dyrebæsj og annet som må dukke opp. Vi trekker med oss noe tilbake til barnehagen og fordyper oss i dette. Vi leser bøker, samtaler, ser på bilder, tekstskaper og gjenskaper deler av det med formingsaktiviteter. Det har vært naturlig å fordype seg litt i beveren ettersom det er stor beveraktivitet i nærmiljøet.

Andre populære aktiviteter er turbingo, fargejakt, formjakt, oppgaver knyttet til størrelsesbegreper, lytteleker, spikking og gå på jakt.

Gode samtaler er fokuset rundt måltidet på tur. Vi tar oss god tid og spiser sammen. På vei til og fra barnehagen snakker vi om trafikk og trafikksikkerhet.